Veelgestelde vragen


Wat is operational fietslease

Het operational leasen van een fiets betekent dat je voor een langere periode betaalt voor het gebruik van een fiets die juridisch en economisch eigendom blijft van TSR Lease. De kosten van reparatie, onderhoud, banden en verzekering zijn voor rekening van TSR Lease. Jij betaalt hiervoor een maandelijks bedrag gebaseerd op een vastgesteld jaarkilometrage en een bepaalde looptijd in maanden. De enige kosten die je gedurende de hele looptijd hebt zijn je leasetarief en eventuele bijtelling.

Wie zijn wij?

TSR Lease verraste de Nederlandse fietsleasemarkt in 2015 door als een van de eerste leaseaanbieders leasefietsen operational en ook via het internet aan te bieden. Door de jaren heen is de website van TSR uitgegroeid tot één van de meest populaire sites op het terrein van fietsleasing. TSR Lease stelt bezoekers in staat met een muisklik hun nieuwe leasefiets – tegen het laagst mogelijke tarief – te bestellen. Een formule die perfect aansluit bij de handelingssnelheid van het moderne zaken doen. TSR Lease is de ideale leasepartner voor bedrijven en instellingen van elk formaat, van eenmanszaak tot multinational. TSR Lease B.V. is onstaan uit de stichting Twentse Samenwerkende Rijwielhandelaren. Deze stichting heeft vanaf de eeuwwisseling tot nu gefungeerd als intermediar tussen het bedrijfsleven enerzijds en de rijwielhandelaren anderzijds.

Waarom kies je zakelijke fietslease van TSR Lease?

TSR Lease heeft als eerste operational fietsleasemaatschappij van Nederland het leasen van fietsen transparant gemaakt. Niet voor niets zeggen wij dat je bij TSR Lease direct weet waar je aan toe bent. Geen verborgen kosten en geen kleine onbegrijpelijke lettertjes. Dat is TSR Lease! Een ervaren team van enthousiaste fietshandelaren staat dagelijks voor jou klaar om vragen te beantwoorden of om advies te geven. Dat kan in de winkel, via telefoon of natuurlijk via de mail.

Komt iedereen in aanmerking voor fietslease?

Nee! TSR werkt uitsluitend samen met betrouwbare en solvabele werkgevers. Pas als je werkgever fietslease aanbiedt kun je een fiets leasen. Heeft jouw werkgever nog geen relatie met TSR Lease? Laat het ons weten en stuur ons een mail.

Wat zijn de voordelen van fietsease?

Als je een nieuwe fiets wilt rijden, is leasen een goed alternatief. Jouw fietskosten zijn vooraf helder en staan min of meer vast. Je hoeft je met fietslease geen zorgen te maken over de verzekering, banden, reparatie en onderhoud en verkoop van de fiets na afloop van het leasecontract. TSR Lease schaft de fiets voor je aan, hier heb je zelf geen omkijken naar. TSR Lease zorgt voor zorgeloos fietsplezier tegen een zeer aantrekkelijk maandelijks leasetarief. Een groot voordeel is dan ook dat je niet ineens voor hoge kosten staat bij de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets.

Zijn alle fietsen geschikt voor fietslease?

Bij TSR Lease hebben we een selectie gemaakt van alleen de allerbeste e-bikes. Voor dit standaard aanbod op onze website kun je een op maat gemaakte lease offerte opvragen. Een op maat gemaakte lease offerte kun je op de volgende manier aanvragen:
1. Surf naar www.tsrlease.nl
2. Kies de fiets die bij je past
3. Doorloop het offerteproces voor een lease-offerte voor de fiets van je wensen en de opties en looptijd die bij jou passen. Je werkgever krijgt van ons de aanvraag ter goedkeuring
4. Wanneer de werkgever de aanvraag heeft goedgekeurd, levert jouw dealer de fiets zo spoedig mogelijk af
5.De financiële afhandeling regelt TSR Lease gemakkelijk met je werkgever.

Wat kost het leasen van een fiets?

Dat is vooral afhankelijk van welke fiets je kiest en hoelang je deze wilt leasen. In ieder geval zijn wij volledig transparant in hoe jouw keuzes je maandtarief bepalen. De prijs die wij op de site vermelden is de prijs die je maandelijks bruto betaalt, uiteraard inclusief de btw. Geen verrassing dus en prima te budgetteren. Wat je werkelijk netto betaalt is afhankelijk van de fiscale voorwaarden die jouw werkgever je aanbiedt.

Hoe gaat de aflevering van mijn prive lease fiets precies in zijn werk?

De prive lease fiets wordt voor € 35,- door onze dichtstbijzijnde fietsdealer afgeleverd op elk gewenst adres in Nederland. Deze kosten worden separaat aan je doorbelast door TSR Lease. Je kunt de leasefiets ook ophalen bij een van onze dealers, uiteraard zijn hier dan geen kosten aan verbonden.

Hoe ziet de eerste facturatie eruit?

Wij factureren jouw werkgever elke maand het leasebedrag dat jij verschuldigd bent. Deze maakt het verschuldigde bedrag aan ons over en belast jou, na aftrek van eventuele kortingen uit de werkkostenregeling of kilometervergoeding via je loonstrook. Dit betekent dat je zelf niets hoeft te doen. Alles gaat automatisch .Indien je de leasefiets thuis hebt laten bezorgen worden € 35,- transportkosten via je werkgever aan je doorbelast.

Hoe kies ik mijn zakelijke leasefiets?

Je kiest jouw leasefiets uit de meest courante en populaire modellen van alleen A-merk leveranciers. Wij hebben de beste uitvoeringen al voor je uitgezocht en zorgen ervoor dat we die heel snel en voordelig kunnen aanbieden. Je kunt ze kiezen op onze website. Vind je het moeilijk om te kiezen? Ga dan naar een van onze dealers. Zij helpen je graag met je keuze en framemaatbepaling en adviseren je ook over eventuele opties en accessoires. Een lijst van dealers vind je hier: Dealers

Zijn al jullie leasefietsen altijd nieuw?

Jazeker, TSR Lease levert alleen nieuwe Leasefietsen.

Kan ik accessoires of opties toevoegen aan mijn fiets?

Ja, dit is mogelijk maar wel binnen bepaalde grenzen. Deze accessoires of opties worden in de leaseprijs verrekend en je betaalt ze maandelijks.

Hoe snel kan de leasefiets worden afgeleverd?

Na acceptatie van je werkgever rijd je soms al binnen 2 weken op je nieuwe fiets! Dit is wel afhankelijk van de beschikbaarheid van de door jou gekozen fiets. Over het algemeen hebben we alle modellen in alle maten op voorraad en soms kan het simpel veranderen van bijvoorbeeld de kleur de levertijd erg versnellen.

Is het mogelijk om mijn huidige fiets in te ruilen?

Nee, dat is niet mogelijk.

Wat is er allemaal inbegrepen in het tarief?

Rente en afschrijving, reparaties, onderhoud, banden, verzekering. De 24-uurs pechdienst en vervangend vervoer in Nederland en de eventuele accessoires zijn optioneel en worden indien van toepassing aan het maandtarief toegevoegd.

Hoe lang kan ik op de leasefiets rijden?

Je sluit het lease contract af voor 36, 48 of 60 maanden. Zo lang mag je de fiets gebruiken. Aan het einde van de looptijd lever je de fiets weer in, kun je eventueel opnieuw meedoen en krijg je weer een nieuwe fiets. Er is ook een mogelijkheid om aan het einde van de looptijd de leasefiets over te nemen. We spreken bij het sluiten van de overeenkomst al af wat de fiets dan moet gaan kosten. En aan het einde van de looptijd hoef je pas aan te geven of je de fiets over wilt nemen of niet. Wel zo transparant en geen gedoe achteraf.

Wat moet ik doen bij pech?

Bij pech met je leasefiets neem je tijdens winkelopeningstijden contact op met de dealer die jouw leasefiets heeft geleverd. Kies je voor de pechhulpoptie dan ontvang je van ons een pechhulppas van de 24-uurs hulpdienst van de ANWB. Deze zijn te bereiken op telefoonnummer: 0592-390537. We zorgen ervoor dat je zo snel mogelijk weer mobiel bent. Kan je leasefiets niet gelijk worden gerepareerd en je hebt gekozen voor de vervangend vervoer optie dan ontvang je van je dealer een vervangende gelijkwaardige fiets die je mag gebruiken tot je eigen leasefiets weer is gerepareerd.

Wat moet ik doen bij schade of diefstal?

Schade aan of diefstal van je leasefiets is natuurlijk heel vervelend, met name voor jou zelf. De reparatie of vervanging van de fiets is standaard verzekerd. Alleen wanneer de schade of diefsal is veroorzaakt door eigen schuld, is er sprake van een eigen risico zoals dat gebruikelijk is bij fietsverzekeringen. Als je bijvoorbeeld vergeten bent je fiets op slot te zetten dekt de verzekering dit niet en is je eigen risico gelijk aan de aanschafprijs van de fiets. Dit eigen risico kun je optioneel afkopen. Heb je onverhoopt schade of is de fiets gestolen? Dan kun je de volgende stappen ondernemen.
1. Doe, bij diefstal, aangifte bij de Politie en stuur het aangiftebewijs met de originele sleutels en een kopie van de leaseovereenkomst binnen 48 uur naar TSR Lease B.V. Postbus 322, 7500 AH ENSCHEDE. Of neem contact op met jouw TSR Lease dealer. Bij schade kun jij je altijd direct melden bij je TSR Lease dealer.
2. TSR Lease regelt je aangifte met de verzekeringsmaatschappij en zorgt ervoor dat je snel over een nieuwe fiets kunt beschikken.

Let op: een total loss schade of diefstalschade heeft invloed op de prijs waartegen je aan het einde van de leaseperiode de fiets over kunt nemen.

Wanneer moet ik onderhoud laten plegen aan mijn leasefiets?

Voor elke fiets is dit anders. Jouw dealer informeert je er graag over. Wil je er meer over weten? Neem dan even contact op met de dealer van jouw keuze. Periodiek onderhoud is verplicht. Indien de nalatig bent in het onderhouden van je fiets kan het zijn dat we je daar via je werkgever (financieel) op aanspreken.

Waar ga ik heen voor onderhoud aan mijn leasefiets?

In principe ga je voor onderhoud naar de dealer waar je ook de fiets hebt afgehaald. Let op: Het onderhouden van je fiets is een essentieel onderdeel van de leaseovereenkomst. Je bent verplicht je fiets voor onderhoud periodiek naar jouw TSR Lease dealer te brengen. Wil je graag naar een andere TSR Lease dealer? Neem dan even contact met ons op.

Krijg ik te maken met bijtelling?

Als er alleen sprake is van zakelijke ritten en woon-werkverkeer, levert dat geen belast loon op. Is er echter ook sprake van privé gebruik, dan is het voordeel van privé gebruik belast loon in natura. Hoe hoog het belaste bedrag is kan worden bepaald door het aantal gereden fietskilometers te vermenigvuldigen met de kilometerkostprijs. Het verdient aanbeveling met de fiscus af te stemmen op welke wijze en omvang van het privegebruik het beste bijgehouden kan worden.

Hoe zit het met de belastingen?

Voor bijtelling zie het kopje “krijg ik te maken met bijtelling”. Wegenbelasting is vooralsnog niet van toepassing.

Heb ik recht op pechhulp?

Wanneer je voor de optie pechhulp hebt gekozen heb je recht op hulp. Je ontvangt van ons een pasje met daarop een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is.

Heb ik recht op pechhulp?

Pechhulp is een optie die je kunt laten opnemen in het contract.

Welke schades vallen onder de categorie gebruiksschades en welke niet?

TSR Lease hanteert een duidelijke richtlijn voor wat wij gebruiksschades noemen. Dit zijn schades aan een fiets die horen bij het gebruik ervan. Om de duidelijkheid te creëren waar je als berijder recht op hebt, hebben we een innameprotocol gemaakt, voorzien van een duidelijke splitsing in enerzijds geaccepteerde gebruiksschades en anderzijds schades die we tijdens het contract gemeld willen zien. Doe je dit laatste niet, dan kunnen we deze schade volledig op jou verhalen. Het inname protocol kun je hier downloaden. In dit document vind je alles wat je moet weten met betrekking tot het inleveren van je fiets.

Hoe is het eigen risico geregeld?

Bij TSR Lease maken we onderscheid tussen schade aan je leasefiets en schade aan een ander. Heb je enkel schade bij een ander veroorzaakt, dus niet aan je leasefiets, dan wordt de schade verhaald op jouw eigen wettelijke aansprakelijkheidsverzekering. In geval van schade aan- of diefstal van je eigen leasefiets wordt een eigen risico in rekening gebracht. Het WA eigen risico worden afgekocht. In geval van grove nalatigheid kan je eigen risico oplopen tot de dagwaarde van de fiets. Bijvoorbeeld als je vergeet je fiets op slot te zetten en deze wordt gestolen.

Bouw ik schadevrije jaren op tijdens de leaseperiode?

Wanneer je gedurende het leasecontract geen schade rijdt door eigen schuld, kun je na afloop van ons een verklaring van schadevrije jaren krijgen. Deze verklaring kun je gebruiken wanneer je weer zelf een fiets wilt verzekeren.

Ik heb een klacht, waar kan ik die melden?

We doen ons best je zo goed mogelijk van dienst te zijn. Toch kan het zijn dat je ergens ontevreden over bent. Dingen zijn niet gegaan zoals je had verwacht. Vaak is één telefoontje of mailtje genoeg om je ontevredenheid weg te nemen. Immers, we helpen je graag en proberen samen met jou het probleem op te lossen. Mocht dat onverhoopt toch niet in een keer lukken dan kun je je klacht officieel bij ons melden. Binnen 24 uur krijg je een bevestiging dat je klacht in behandeling is genomen. Je klacht kun je melden via dit formulier of gewoon per telefoon via 074-2672387. Een volledige beschrijving van de klachtenafhandeling vind je hier. Een volledige beschrijving van de klachtenafhandeling vind je hier.

Hoe zien onze algemene en aanvullende voorwaarden er uit?

TSR Lease volgt uiteraard de algemene voorwaarden zoals deze zijn opgesteld. Deze en onze aanvullende voorwaarden vind je hier.

Kan ik tussentijds mijn contract opzeggen?

Ja, dat kan. Je dient daarbij echter wel de helft van de resterende termijnen te voldoen. Je fiets blijft dan ons eigendom. Je kunt hem dus niet overnemen tegen de vooraf vastgestelde overnametermijn. Deze geldt alleen als alle leasetermijnen normaal zijn betaald.

Aan welke eisen moet ik voldoen als ik wil leasen?

Je werkgever moet aangesloten zijn bij TSR Lease. Jouw werkgever heeft zijn eigen regels om je deelname te overwegen. Zo moet er vaak sprake zijn van een vast dienstverband. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van een loonbeslag kan de werkgever ook overwegen je niet mee te laten doen. TSR vraagt altijd toestemming aan je werkgever. De minimale zaken die wij in eerste instantie nodig hebben zijn een kopie geldig legitimatiebewijs.

Werken jullie met een aanbetaling of borgsom?

Nee, een borgsom is niet van toepassing. Blijf je in gebreke, bijvoorbeeld voor wat betreft het onderhoud aan je fiets, dan zullen wij jou daar via je werkgever (financieel) op aanspreken.

Wordt mijn privélease-contract geregistreerd bij het BKR?

Nee! Jouw werkgever staat garant voor de betaling. Mocht je gedurende de looptijd van de overeenkomst uit dienst treden dan worden de resterende leasetermijnen met de salarisbetaling verrekend. Je dient de fiets vóór de datum uitdiensttreding terug te brengen naar jouw TSRDealer.

Is een ongevallen opzittende verzekering (POI) inbegrepen?

Een personen ongevallen opzittenden verzekering is standaard niet inbegrepen in het leasetarief. Deze extra verzekering kun je voor een paar euro per maand als optie kiezen.

Welke documenten dien ik te overleggen om in aanmerking te komen voor een privélease-contract?

De minimale zaken die wij in eerste instantie nodig hebben zijn een kopie geldig legitimatiebewijs. We vragen jouw werkgever voorafgaand aan de levering om toestemming.

Hoe verloopt de betaling van de facturen?

Dat gaat volledig via je werkgever. Deze verrekent de maandelijkse kosten met jouw salaris. Vaak wordt een gedeelte van de kosten uit de werkkosten, kilometer vergoeding en eventueel een spaarsysteem voor de woonwerkfietser betaald. Alleen jouw eigen netto gedeelte wordt dan met je salaris verrekend. Daar heb je dus geen omkijken naar.

Staat je vraag hier niet tussen?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je vraag hier niet tussen staat. Heb je andere vragen? Bel ons dan op 074-2672387 of stuur een email.

Contact opnemen?

We horen het graag als u vragen heeft!

Bel ons: 074-2672387
Mail ons:info@tsrlease.nl
Bezoek ons:Broekheurnerweg 62, 7513 ES Enschede